Historia i przyszłość

Stowarzyszenie „SPORT DLA WSZYSTKICH” jest stowarzyszeniem, które działa od niedawna (VI-2015) i skupia wokół siebie wielu ludzi sportu, kultury, medycyny, mających jedną wspólną pasję: zamiłowanie do szeroko pojętej kultury fizycznej dzieci, młodzieży, dorosłych oraz osób niepełnosprawnych.

Już w 2014 roku byliśmy inicjatorami i organizatorami mistrzostw Lubelszczyzny w halowej piłce nożnej samorządowców i pracowników oświaty. W roku bieżącym organizujemy kolejne II Halowe Mistrzostwa samorządowców i pracowników oświaty, a w styczniu 2016 roku pracowników policji, służb więziennych, straży pożarnej i innych.

To imprezy sportowe dla dorosłych, a dla dzieci chcemy zorganizować Mini Ligę Mistrzów. Impreza będzie trwała 2 miesiące od 8V do 26 VI 2016. Udział w niej będą brały dzieci w 2-uch kategoriach wiekowych. U-13 ur. 2003 i młodsi; U-11 2005 i młodsi. W każdy weekend w maja i czerwca rozgrywane będą turnieje drużyn, które występować będą pod nazwami wybranych przez siebie sławnych klubów z europejskich lig i polskich. Po 16-cie zespołów z każdej kategorii wiekowej rozegra Wielki Finał Wojewódzki. Od 2017 roku chcemy aby odbyły się już Finały Ogólnopolskie Mini Ligi Mistrzów z udziałem reprezentantów wszystkich województw.

Największą atrakcją dla tych młodych chłopców i dziewcząt oprócz wspaniałej sportowej zabawy będzie gra w strojach (koszulka, spodenki, skarpetogetry) w barwach klubów (z ligi polskiej i lig europejskich), które zespoły wybrały i zostały im przydzielone.

Zwracamy się do Państwa z uprzejmą prośbą o wsparcie jako sponsor tytularny. Nazwa Państwa firmy będzie umieszczona na strojach, banerach i innych materiałach. Koszty organizacyjne wynajem, boiska, opieka medyczna, obsada sędziowska, nagrody (puchary, medale, dyplomy) oraz stroje sportowe to bardzo duży wydatek finansowy dla młodego i ambitnego stowarzyszenia.

Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie podołać tym wyzwaniom finansowym bez strategicznego sponsora. Zwracamy się do Państwa o podjęcie odpowiednich decyzji, które ułatwią wspaniałą zabawę chłopców i dziewcząt przez kilka tygodni, a Państwu dadzą wielką satysfakcję i wymierne korzyści i reklamę.

Ze sportowymi pozdrowieniami Zarząd Stowarzyszenia „SPORT DLA WSZYSTKICH”